Machtiging

Hieronder staat voor u beschreven op welke manier u bij uw zorgverzekering een machtiging kunt aanvragen,

CZ Zorgverzekeraar:

 • CZ, CZ Direct en Just
  Om een geldige machtiging aan te vragen voor zittend ziekenvervoer voor de verzekeraar CZ, kan u dit formulier invullen en ondertekend opsturen naar uw verzekeraar.
 • OHRA
  Om een geldige machtiging aan te vragen voor zittend ziekenvervoer voor de verzekeraar OHRA, kan u dit formulier invullen en ondertekend opsturen naar uw verzekeraar.

Achmea Zorgverzekeraar:

 • Achmea (Zilveren kruis)
  Om een geldige machtiging aan te vragen voor zittend ziekenvervoer voor de verzekeraar Zilveren Kruis Achmea kunt u het beste contact opnemen met de vervoerslijn op telefoonnummer 071 – 36 54 154 (geopend op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 – 13:00 uur). Indien u begeleiding wilt meenemen moet u hiervoor eerst toestemming vragen bij de vervoerslijn.
 • Interpolis:
  Om een geldige machtiging aan te vragen voor zittend ziekenvervoer voor de verzekeraar Interpolis kunt u het beste contact opnemen met de vervoerslijn op telefoonnummer 013 – 46 22 025 (geopend op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur). Indien u begeleiding wilt meenemen moet u hiervoor eerst toestemming vragen bij de vervoerslijn.
 • FBTO
  Om een geldige machtiging aan te vragen voor zittend ziekenvervoer voor de verzekeraar FBTO kunt u het beste contact opnemen met de vervoerslijn op telefoonnummer 071 – 36 54 154 (Geopend op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 09:00 – 13:00 uur). U hoort van de desbetreffende medewerker direct of de reiskosten kunnen worden vergoed. Om u sneller te helpen wordt er gevraagd of u uw burgerservicenummer bij de hand te houden.
  Avero
  Avero heeft geen gecontracteerd zittend ziekenvervoer. U zult als klant de reiskosten eerst zelf moeten voldoen. Na afloop kunt u de reiskosten terugvragen door middel van dit formulier.

VGZ Verzekering:

 • VGZ
  Om een geldige machtiging aan te vragen voor zittend ziekenvervoer voor de verzekeraar VGZ kunt u dit formulier invullen en deze kunt u online indienen bij het

Overige Verzekeraars:

Hierboven staan voor diverse verzekeraars de aanvraagmethode van een machtiging vermeld. Indien uw verzekeraar er niet tussen staat raden wij u aan contact op te nemen met uw eigen verzekering. Mocht u een geldige machtiging hebben ontvangen dan kunt u uw vervoer plannen. Wij raden u aan te controleren dat u altijd reist met een geldige machtiging om kosten achteraf te voorkomen.